UITSLAGEN EN STANDEN:

EXTERNE COMPETITIE VAN START
17 september 2017

De eerste ronde van de KNSB-competitie zit er op. De traditie wil dat de Philidor-teams uiterst voorzichtig starten. Philidor I heeft aan Purmerend altijd een lastige tegenstander, Philidor II kon in Hoogeveen net niet ver genoeg reiken. Siegbert legt uit waarom. Philidor III kwam nipt te kort in Enschede. De senioren beleefden daar wel een prachtige dag.

Erik Sparenberg doet uit de doeken welke taktiek was gekozen voor de wedstrijd tegen Purmerend: de 2T's van BvdL. Volgende wedstrijd maar een andere taktiek...


GENT 2017
17 september 2017

Ook dit jaar was er weer een Philidor-delegatie in Gent. En ook dit jaar was het weer een feest zonder weerga. En ook dit jaar schreef Oene daarvan een verslag.


DE EERSTE RONDE!
14 september 2017

De competitie is los! Hierboven link naar de uitslagen en stand. Er werden weer tal van mooie partijen gespeeld. Een hele mooie partij was Pieter - Derk. Pieter vloog Derk direct naar de keel en overrompelde hem in een woeste aanval. Veelbelovende start! Hier de partij.

Op de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 5 september is Migchiel benoemd tot erelid van de vereniging. En dat is meer dan verdiend. Wat hij inmiddels niet op (en voor) zijn naam heeft staan. Een kleine greep uit zijn wapenfeiten: hij is Internationaal Meester, 9x Fries kampioen, 13x clubkampioen, 11x snelschaakkampioen, 11x rapidkampioen, 4x bekerwinnaar, 31 jaar lid, 12 jaar jeugdleider en dus ook 12 jaar bestuurslid. Hij zet zich enthousiast voor het jeugdschaken,  organiseert jeugdtoernooien en is onvermoeibaar als schaakmeester bij onze jeugd en op de Leeuwarder scholen. Migchiel is een van de parels op de kroon van Philidor.

Tijdens de jaarvergadering is hem een exquise wijn overhandigd, maar de week erna mocht hij de ere-medaille in ontvangst nemen, uitgereikt door de voorzitter. Migchiel, namens de vereniging: hartelijk gefeliciteerd met deze eervolle onderscheiding en zeer bedankt voor al het werk dat je doet voor de club. (kvS)


START VAN HET NIEUWE SEIZOEN
5 september 2017

Voor de derde keer heeft Philidor zich gepresenteerd op de Uitmarkt. In de Prinsentuin was Migchiel afgelopen zondag van 13.00 tot 16.00 uur druk bezig om tegen wie dan ook te spelen. Het schaakseizoen is geopend! (KvS)


START VAN HET NIEUWE SEIZOEN
27 augustus 2017

Fris en uitgerust beginnen de schakers van Philidor met het volgende seizoen het 170e seizoen! Dit zal ongetwijfeld weer grote successen brengen. Traditioneel begint het seizoen met de algemene ledenvergadering. Deze vindt plaats op 5 september 2017 om 20:00 uur.

Alle leden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De vergaderstukken zijn inmiddels verzonden. Wie geen stukken heeft ontvangen kan zich tot de secretaris wenden.


MIRACULEUZE PARTIJ
8 juni 2017

BIj de laatste ronde van het FK was heel Philidor 2 aanwezig om hun spelers Maarten en Rein aan te moedigen. En om de sfeer te verhogen uiteraard. We zagen Migchiel zijn zevende partij winnen, Siem heel snel verliezen en Kees een offer plegen dat buitengewoon verrassend was. Altijd wat te beleven, met Philidorspelers op een FK. De partij die de meeste aandacht trok was die tussen Erik en Auke. Heel ingewikkelde partij vol combinatoire wendingen. Auke kreeg een daverende aanval en die had kunnen doorslaan als Auke niet de vijandelijke dame had gewonnen. Bijzonder! ...Dxf6 in plaats van ...Lxc2 geeft Fritz een waardering van -15. Ten gunste van zwart, dus. Marcel heeft een fotografisch geheugen en typte na thuiskomst de partij zo op.


WIETZE JONGSMA KAMPIOEN!!
4 juni 2017

Op 1 juli a.s. wordt hij 62, maar hij schaakt nog als een jonge God: Wietze Jongsma. In het gewone schaak strooit hij er wel eens een enkele remise tussendoor, maar in het rapidschaak was Wietze dit jaar ongenaakbaar: kampioen met een 100% score! Felicidad!


WIJ FELICITEREN:
4 juni 2017

  • Migchiel de Jong met het behalen van het clubkampioenschap. Voor de dertiende keer!
  • Migchiel de Jong met het behalen van het Fries Kampioenschap 2017. Hij is na 6 ronden al niet meer te achterhalen.
  • Leandro Slagboom met het jeugdkampioenschap van Philidor met de fraaie score 28 uit 30.
  • Dolf Wissmann met het behalen van de titel Lentekampioen KSC Philidor 1847 2017. Dolf had de hoogste rating van de deelnemers en maakte dat prima waar door 10 uit 12 te scoren. HIj verloor alleen van twee oude strijders die bewezen dat de voorspellingen van prof. Elo op partijniveau niet altijd op gaan.

Onze onverschrokken verslaggever uit Wieuwerd laat weer zijn ragfijne analyses los over onze maatschappij, en onze kersverse Lentekampioen verblijdt ons met al even ragfijne analyses van twee van zijn partijen en de verjaardag van zijn zuster.


Voor oudere berichten zie hier

o